AnsweredAssumed Answered

Flood Plain Delineation Stream from Point not Producing 3d Line Raster

Question asked by jtaylorovrdc on Jan 25, 2019
Latest reply on Mar 5, 2019 by jtaylorovrdc

Hello, I'm working on mapping a flood plain in a flood prone area. I have collected the data necessary (DEM, river feature, and gauge data), compiled it into a TimeSeries table, snapped the gauges to the line, and ran the Stream WSE from Point tool. The tool ran fine, I believe, however, the Line Raster did not appear in my catalog view. I found the file saved in another folder through the Results tool and uploaded it. Something must have went wrong, because it had to reconstruct pyramids and then showed everything as the exact same value. Obviously, this isn't correct, so where did I go wrong?

 

In addition, I'm interested in figuring out how to make the Flood Plain Delineation from gauge point using two gauges on the same river if anyone can advise me on that subject as well, it would be much appreciated. 

 

If it helps, I came to work on this from this page:

https://www.esri.com/arcgis-blog/products/product/analytics/floodplain-delineation-using-only-arc-hydro-models/?rmedium=… 

 

and 

 

Floodplain delineation using ArcHydro models for multiple gauge stations – Problems and Solutions 

 

The Collett document at the bottom was particularly helpful. thanks for any help you can provide.

 

Edit: I just had a thought, the river flows outside of the county at one point before coming back in (The DEM is county level) would that mess up the Line raster? Presumable it uses the original raster to create the line, correct?

Outcomes