Skip navigation
All Places >

ModelBuilder

Log in to follow, share, and participate in this socialgroup.

Recent Activity

socerplr12
I have 30+ folders, each folder contains 8-20 tiffs. How can I mosaic the tiff's in the 1st folder together (using the folders name as the mosaic outputs name), then change to the next folder and repeat the mosaic operation, each time creating a new raster mosaic of just the tiff's in a given folder.   Sure, I could run mosaic_to_raster over and… (Show more)
in ModelBuilder
Yoshi0611
Click to view contentThe picture is my modelbuilder. For some reason, after I click "Add to display", it never shows up on my map nor on my geodatabase. Also, the raster calculator (8) does not have the shade and it says "all the current input are not current". It still runs but just never gets the shade around it. What is going on?
in ModelBuilder
dmcdoug@byu.edu_byu
I am trying to use Extract By Circle with the Center Point parameter being filled with the XCENTROID and YCENTROID fields gotten from a Zonal Geometry table. However, the Center Point parameter (or any Point variable for that matter) does not accept connectors (giving the error message "Only a variable can be connected to a process") and does not… (Show more)
in ModelBuilder
neilmays
I work for my local city and I was recently assigned a project to try and come up with a model that would read certain attributes on selected features and fill in that data on the features that are missing it.   Typical selection: fire hydrant, water valve, fitting, water mainlines.   A decent amount of the data for those separate feature… (Show more)
in ModelBuilder
dot.pe.im2
I'm trying to extract road segments from a feature class through ModelBuilder in ArcMap 10.8.1 based on attribute queries, but the "Get Unique Values" button does not pull up a list of values when I click on it. Of the three tools that I have tried for this (Make Feature Layer, Select, Select Layer By Attribute) they all produce the same… (Show more)
in ModelBuilder
shelley.schulte_ndor
I am having issues running my model and a GP tool in Pro 2.6.  When I set all my parameters within the model builder view and run it in the MB view it is fine.  But when I try to run it as a GP tool in that toolbox it reverts back to the previously entered parameters from the model run.  I can't figure out what I'm doing wrong!  Is this a bug?
in ModelBuilder
lfountain-esristaff
For the record I am really new to Model Builder but I need some help.  I am trying to embrace it as an old VBA guy.     Attached you see a picture of my current model.  I feel like I am close.  What I am trying to do is the following: Loop through a table and get a unique value (DIVLOC)  Unique identifier for our stores. Then using that value… (Show more)
socerplr12
Click to view contentLooking for a way to add several (or a few) tiff file who's full path is listed in a shapefile's attribute table to the data view.  I have a shapefile denoting the coverage of 100's of individual tiffs that I would like to open in the data view after selecting a few based on their location. The full path to the individual tiff is listed in the… (Show more)
in ModelBuilder
sguiry1
I have 27 individual ID's and want a hotspot analysis for each one to identify where to customize potential polygons, but the way i've run model builder it ends up running all 27 select by attributes one after another before moving further into the model. I'd like to run one process from start to finish, then the next and so on.
in ModelBuilder
Load more items