Skip navigation
All Places >

ArcGIS voor op School - Nederland

Log in to follow, share, and participate in this community.

Recent Activity

ivana-skidrow@hotmail.com
I am processing an unsupervised classification and I need to correct a few portions of the map (to change their classes).
EPolle_TensingInternational
Leaflet is een JavaScript bibliotheek voor het maken van interactieve web maps. Als je in een Leaflet web map gebruik wil maken van ArcGIS services, dan moet je de Esri Leaflet plugin toevoegen. De standaardprojectie voor webkaarten is Web Mercator, en dat is ook de default voor Leaflet.   Esri Nederland biedt echter heel erg mooie basiskaarten… (Show more)
mderooESRI-NL-esridist
Click to view contentOp vrijdag 8 maart is er een gastles gegeven op Christelijk College De Populier in Den Haag. Leerlingen gingen aan de slag met orkaan Harvey. Ze keken onder andere naar de route die deze orkaan heeft afgelegd en naar mogelijke schuilplaatsen in Houston. Deze opdracht sluit aan bij hoofdstuk Het klimaat in de V.S. en India (jaar 2 hoofdstuk 7) van…
mderooESRI-NL-esridist
14-02-2019 Op donderdag 14 februari hebben mijn collega Tom en ik een webinar gegeven over ArcGIS voor op School. Het leerdoel tijdens deze webinar was: Hoe kunt u de mogelijkheden van ArcGIS voor op school gebruiken om modern  omgevingsonderwijs voor te bereiden en uit te voeren. Hierbij werd een demo gegeven van Survey123.   Veel kijkplezier!
Video preview image▶︎
mderooESRI-NL-esridist
Click to view contentAls u de mapviewer opent krijgt u standaard een Engelse basiskaart met een wereldwijd coördinatensysteem (WGS 1984 Web Mercator Auxiliary Sphere). In deze blog wordt uitgelegd hoe u de Nederlandse basiskaart kunt toevoegen aan uw portaal.   LET OP: Heeft u uw portaal in 2019 aangevraagd? Dan zit de Nederlandse basiskaart standaard in de… (Show more)