msoetensESRI-NL-esridist

4orange Infographics beschikbaar in de Web AppBuilder for ArcGIS

Blog Post created by msoetensESRI-NL-esridist Employee on Aug 5, 2019

Sinds kort zijn er nieuwe Infographic templates en reports toegevoegd aan Web AppBuilder for ArcGIS, om consumentendata van 4orange eenvoudig te gebruiken en visualiseren. Een Infographic is een grafische weergave van informatie over een bepaald onderwerp, bestaande uit tekst en beeldmateriaal. Het doel van een Infographic is om (complexe) informatie op een eenvoudige wijze te communiceren. De Infographic templates zijn eenvoudig in gebruik en geven de 4orange data op een mooie en overzichtelijke manier weer. Door de dynamische aard van de Infographics, die de informatie aanpassen aan de hand van de locatie die wordt gekozen, zijn deze voor iedere gebruiker geschikt.

 

De 4orange data komt uit de 4orange Infobase, een database met socio-demografische en lifestyle kenmerken, waardoor er een ruime keuze is aan relevante variabelen die op postcodeniveau beschikbaar zijn. Denk hierbij onder andere aan het aantal auto’s of telefoons per huishouden, of de mate van supermarkt loyaliteit. Deze soort gegevens kunnen gebruikt worden voor data verrijking of uitvoeren van ruimtelijke analyses om tot nieuwe inzichten te komen.

 

Er zijn vijf templates gemaakt die verschillende data van 4orange visualiseren. Dit zijn: 

 

  •      Housing Profile, met onder andere informatie over bouwjaar en woningwaarde
  •      Insurance Profile, met informatie over type verzekeraar en verzekeringen 
  •      Media Profile, met onder andere informatie over social media gebruik en aantal tijdschriften per huishouden
  •      Personicx Segmentation, met onder andere informatie over opleidingsniveau's en aantal personen per huishouden. 
  •      Spending Profile, met onder andere informatie over inkomen van huishoudens en verhoudingen van online shoppen. 

 

Deze Infographic templates zijn beschikbaar in de Business Analyst Widget. In deze widget kan u selecteren welke templates u wilt opnemen in uw applicatie en configureren wat het resultaat van deze Infographics is. Het is mogelijk om binnen het gebied van een door u opgegeven reistijd een Infographic of report te creëren. Deze instellingen zijn aan te passen in de widget.

 

 

In de applicatie kunt u zoeken naar een plaats waarna de geconfigureerde instellingen te zien zijn. Door op uitvoeren te klikken worden de Infographics automatisch gegenereerd. Vervolgens kunnen ze gedownload of geëxporteerd worden.   

 

De informatie die te zien is in de Infographic zit standaard in de Business Analyst widget. Voor deze Infographics hoeft u zelf geen informatie aan uw kaart toe te voegen. Het is echter ook mogelijk om zelf een template te ontwerpen waar u uw eigen data overzichtelijk kunt presenteren. Dit kan met de Business Analyst Web App. U kunt van het begin beginnen of verder bouwen op templates die aangeleverd zijn door Esri, waaronder deze 4orange templates. Op dit blog is hierover meer informatie te vinden.

 

Vragen of voorbeelden van uw resultaten ontvangen we graag via content@esri.nl.

Outcomes