wjvierbergenesri-nl-esridist

Esri Nederland Vector Tiles - zo zitten ze in elkaar

Blog Post created by wjvierbergenesri-nl-esridist Employee on Sep 14, 2018

Vector tiles hebben als voordeel ten opzichte van raster tiles dat ze altijd scherp zijn, dynamische labels hebben, weinig opslag vereisen én dat de opmaak achteraf door de gebruiker is aan te passen.

 

Vanaf juni 2018 biedt Esri Nederland ook een topografische kaart in het Rijksdriehoekstelsel aan als vector tiles, namelijk de Topo RD (vector tiled). Inmiddels bieden we vanuit het content-team de volgende stijlen aan:

 

-       Topo RD

-       Lichtgrijze Canvas RD

-       Lichtgrijze Canvas RD zonder labels

-       Waterkaart RD

 

Webmaps van deze stijlen zijn te vinden in de Basiskaarten - webmaps-groep in ArcGIS Online.

 

U kunt ook een stijl maken die helemaal is toegespitst op uw eigen gebruiksdoel. Eerder hebben we al een how-to gedeeld waarin wordt beschreven hoe de Topo RD (vector tiled) kan worden aangepast naar uw eigen smaak. Hiervoor kan de, op dit moment nog in bèta, ArcGIS Vector Tile Style Editor gebruikt worden.

 

We delen nu ook een Referentie-document bij de Esri Nederland Vector Tiles. Dit document geeft inzicht in hoe de Esri Nederland Vector Tiles precies in elkaar zitten. Er wordt uiteengezet welke lagen er zijn opgenomen in de vector tiles, welke brondata er is gebruikt voor iedere waarde in de vector tiles en op welke schaalniveaus deze waarden zijn opgenomen.

 

Bekijk het document via deze link.

Outcomes